Bestuur omstreden conferentie nodigt Geert Wilders uit voor dialoog

UTRECHT - Het bestuur van Stichting alFitrah wil graag met Geert Wilders in gesprek. Wilders zal donderdag om 10.30 uur met twee Tweede Kamerleden van de PVV demonstreren voor de deur van de conferentie in de Utrechtse wijk Overvecht. Daar prediken volgens de PVV omstreden radicale moslims.
AlFitrah nodigt hem uit om niet alleen te demonstreren maar ook de lezingen en de conferentie bij te wonen. Mocht hij het niet kunnen verstaan, dan bieden ze aan de toespraken te vertalen.
De omstreden moslims die zijn uitgenodigd op de islamitische conferentie, zullen alleen een vredelievende boodschap uitdragen. Dat zegt de organisatie op haar website.

VREDEVOLLE SAMENLEVING

De stichting zegt te staan voor bestrijding en voorkoming van radicalisering. Het bestuur zal er ook op toezien dat iedereen die spreekt op de conferentie een boodschap brengt die 'zal bijdragen aan een vredevolle samenleving.'
De gemeente Utrecht reageerde woensdagmiddag dat ,,alles goed is doorgesproken'' met de stichting AlFitrah en het congres kan doorgaan zoals gepland. De gemeente heeft de kwestie ook besproken met de politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De conclusie was dat er geen grond is om de conferentie te verbieden. Over de plannen van de drie PVV-kamerleden wil de gemeente alleen kwijt dat ,,iedereen mag demonstreren''.
Het is in de tweede keer in korte tijd dat een islamitische bijeenkomst wordt gehouden in de Utrechtse wijk Overvecht. De omstreden conferentie wordt van donderdag tot en met zondag gehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.