Dotan wint meeste 3FM Awards in TivoliVredenburg

UTRECHT - Dotan heeft donderdagavond bij de uitreiking van de 3FM Awards de meeste prijzen in de wacht gesleept. Eerder was al bekend dat zijn nummer Home het meest gedraaide liedje op de radiozender was, waardoor hij de Schaal van Rigter won. Tijdens de awardshow in het Utrechtse TivoliVredenburg kreeg de singer-songwriter ook een award voor beste zanger en beste single.
De elfde editie van de jaarlijkse prijzen voor Nederlandse popacts was dit keer anders dan voorgaande jaren. Het evenement had voor het eerst niet in Amsterdam plaats, maar in het Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg. Naast de awardshow was er voor het eerst tegelijkertijd een festival in twee andere zalen, waar onder anderen Chef'Special, Kensington, Racoon en Typhoon op het podium stonden.

KENSINGTON

Deze artiesten vielen ook allemaal in de prijzen. Zo kreeg Chef'Special de award voor beste band en ging de Utrechtse band Kensington ervandoor met de awards voor beste artiest rock en beste album (Rivals). Typhoon werd uitgeroepen tot beste artiest hiphop en Racoon is volgens de luisteraars de beste artiest pop.
De prijs voor beste artiest alternative ging dit keer naar Mister and Mississippi en Martin Garrix mag zich voor het tweede jaar op rij de beste artiest dance noemen. Jett Rebel was de winnaar in de categorie beste live act en Ilse DeLange mag de onderscheiding voor beste zangeres in de prijzenkast zetten. Dinsdag was al bekendgemaakt dat Rondé dit jaar 3FM Serious Talent is.

OPTREDENS

Tijdens de awardshow, die rechtstreeks op radio en tv was te volgen, waren er optredens van artiesten als Douwe Bob, Mister and Mississippi, Dotan, Seinabo Sey en Kovacs. Meer dan 500.000 stemmen werden dit keer uitgebracht.
Eerder op de dag werd in de radioshow van Coen en Sander de winnaar van de Gouden Klomp bekendgemaakt, een nieuwe prijs voor het beste Nederlandse liedje ooit gemaakt. Acda en De Munnik wonnen met hun hit 'Het regent zonnestralen'.

Succes voor Utrechtse band Kensington bij 3FM Awards

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.