Utrechtse Tourorganisatie krijgt ruim 2 miljoen euro subsidie

UTRECHT - De Utrechtse Tourorganisatie heeft de begroting voor Le Grand Départ in de stad nagenoeg rond. Het ministerie van VWS heeft de stad een subsidie van 2,25 miljoen euro toegekend. Dat laat de gemeente aan RTV Utrecht weten.
Eind vorig jaar vroeg Utrecht samen met Zeeland, de provincie waar de tweede etappe eindigt, 2,5 miljoen euro subsidie aan bij het ministerie van VWS. Zeeland verwacht binnenkort 250.000 euro op de bankrekening te krijgen.
De toekenning betekent niet dat de organisatie nu exra geld kan gaan uitgeven. Het bedrag was al opgenomen in de begroting van de Utrechtse Tourorganisatie, omdat er goede hoop was dat het ministerie de aanvraag zou honoreren.
Het totale budget waarmee de stad Le Grand Départ organiseert is 15,2 miljoen euro. Eerder was de begroting vastgesteld op 15,6 miljoen euro, maar de verkoop van zogenoemde hospitalitypakketten (speciale vip-pakketten) bleef achter. De organisatie heeft wel goede hoop dat de begroting de komende maanden weer naar boven kan worden bijgesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.