Overvecht haalt opgelucht adem, dreigende flatbewoner aangehouden

UTRECHT - De verwarde man die donderdagochtend zijn flat in het Utrechtse Overvecht dreigde op te blazen is aangehouden. Een onderhandelaar wist de bewoner, volgens buurtbewoners een Somaliër, tot kalmte te manen. Hij werd vervolgens met een witte deken over zich heen naar beneden geleid en afgevoerd met een ambulance.
De man woont op de negende verdieping van het flatgebouw aan de Nigerdreef. Het gaat volgens omwonenden om een verwarde bewoner die zijn huis uitgezet dreigde te worden als gevolg van financiële problemen.
Een deurwaarder bezocht de man vanochtend samen met de politie. Communicatie was nauwelijks met hem mogelijk en agenten roken een sterke gaslucht. Daarop werd de deur snel gesloten en zette de politie een grote actie op touw.
Een arrestatieteam kwam ter plaatse en betrad ook het dak van de flat. Het energiebedrijf sloot het gas af en er werd een onderhandelaar ingezet om de man over te halen met hem mee te komen. Dat lukte uiteindelijk rond 12.00 uur. De flat is inmiddels gelucht en netbeheerder Stedin heeft de gastoevoer naar de Nigerdreef weer hervat.
Aan de Nigerdreef staan meerdere grote flatgebouwen. Tientallen mensen moesten via noodtrappen hun woning verlaten, al waren er ook bewoners die gewoon thuisbleven. Een deel werd opgevangen in zorgcentrum Rosendael. Medewerkers en kinderen van een ontruimde crèche zijn eerst opgevangen in sporthal De Dreef en daarna overgebracht naar kinderdagverblijf De Ster in Leidsche Rijn.

Verslaggever Floris Prenger om 10.55 uur
Verslag van de dreigende flatbewoner in U Vandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.