Boete voor sjoemelende oud-wethouder

LEERSUM - Oud-wethouder Jacques Damen (VVD) uit Leersum is veroordeeld voor valsheid in geschrifte. Hij kreeg een boete van 10.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden. De rechtbank vindt het niet bewezen dat hij ook heeft gefraudeerd met reiskostendeclaraties.
Damen was wethouder in Vlissingen en was verplicht daar te gaan wonen. Dat deed hij niet, Damen schreef zich in op een adres van kennissen en gebruikte dat als postadres. Hij bleef gewoon in Leersum wonen.

VALSE VERHUISVERKLARING

Volgens de rechtbank heeft Damen bewust een valse verhuisverklaring opgemaakt, zodat hij in Vlissingen kon blijven werken als wethouder. Damen, die zich tijdens de behandeling van de zaak op zijn zwijgrecht beriep, omschreef zijn 'verhuizing' als een slordigheidje omdat hij 'mogelijk niet goed had opgelet'.
Volgens justitie declareerde hij ook onterecht woon-werkverkeer tussen Leersum en Vlissingen. Dat vindt de rechter niet bewezen.
In juni 2013 stapte Damen op vanwege naar eigen zeggen 'zijn slechte gezondheid'. Kort daarna ontstond de nodige heisa over zijn declaratiegedrag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.