"Gevangenisbewaarster Nieuwegein had seks met gedetineerde"

NIEUWEGEIN - In de gevangenis van Nieuwegein is opschudding ontstaan over corruptie en een vrijpartij tussen een gevangenisbewaarster en een gedetineerde. Van de vrijpartij zouden foto's zijn gemaakt die binnen de gevangenismuren circuleren. Tegen RTV Utrecht bevestigt Justitie dat er een onderzoek loopt naar een "integriteitskwestie".
Een ex-gedetineerde heeft in de rechtbank een boekje open gedaan over wantoestanden in de Penitentiaire Inrichting. "Alles is mogelijk, als je bewakers maar geld geeft. Ik bedoel hiermee, dat als familieleden bewakers geld geven, telefoons, alcohol en drugs, van alles naar binnen kan komen."
Justitie meldt desgevraagd tegen RTV Utrecht dat in elke gevangenis het binnensmokkelen van verboden zaken een voortdurend kat-en-muisspel tussen bewakers en gedetineerden is. Uit inspectierapporten zou blijken dat dat in Nieuwegein niet anders is.
De ex-gedetineerde zat in de rechtbank als getuige van de steekpartij in de gevangeniskeuken waarbij in 2013 gevangene Kamal Aammari werd gedood. Volgens De Telegraaf bevestigen veel advocaten het corruptieverhaal anoniem. De bewaakster zou op non-actief zijn gesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.