Opnieuw bouwpuin en ander afval in Nedereindse Plas

UTRECHT - In de Nedereindse Plas is opnieuw afval naar boven gekomen. Onderzoek van RTV Utrecht wijst uit dat het gaat om rollen plastic, ijzeren staven en bouwpuin die in de voormalige afvalstort tussen Nieuwegein en IJsselstein aan de oppervlakte liggen.
Een deel van de recreatieplas is met hekken afgezet. Het afval dat RTV Utrecht ontdekte ligt echter op een plek die openbaar toegankelijk is.
Twintig jaar geleden werd de Nedereindse Plas geopend als recreatiegebied, maar al snel bleken de oevers instabiel. Ook bleek de grond verontreinigd en het zwemwater gevaarlijk door puin op de bodem. De zwemplas werd gesloten en een lange geschiedenis van mislukte saneringen volgde.
De laatste jaren ligt het werk aan de plas stil. RTV Utrecht heeft deze week een lijst van 26 vragen ingediend bij GroenLinkswethouder Lot van Hooijdonk. Zij wil op geen enkele vraag een antwoord geven. Wel laat de gemeente weten dat ze over twee weken wil vertellen hoe het verder moet met de vervuiling in de Nedereindse Plas.

Het afval dat RTV Utrecht ontdekte, ligt op een plek die openbaar toegankelijk is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.