Bizarre weetjes bij NK Wielerquiz in Utrecht

© Twitteraccount @hetiskoers
UTRECHT - Een recordaantal deelnemers streed zaterdagavond in Utrecht om de bokaal van het NK Wielerquiz. Bijna tweehonderd kandidaten uit heel Nederland en België zorgden ervoor dat de derde editie in TivoliVredenburg stijf was uitverkocht. De oude locatie in Hoog Catharijne bleek vorig jaar al te klein.
Presentatoren Nynke de Jong en Maarten Boers legden in vier vragenrondes talloze bizarre, bijzondere en vergeten feitjes voor aan de deelnemers. Zo waren er vragen over de huisdieren van wielrenners en moesten deelnemers beantwoorden hoe de vader heet van de Italiaanse renner Francesco Masciarelli.
De organisatie van het NK was weer in handen van wielerblog Het is Koers!, evenals het verzinnen van de vele vragen. "Die zijn allemaal bij een biertje bedacht. Ik heb echt heel veel lol als ik ze zit te bedenken. En als het dan echt zo ver is dat mensen er hun hoofd over moeten breken, is dat geweldig," aldus Leon Geuyen van Het is Koers!
De wisselbeker moest dit jaar worden vervangen omdat de winnaars van vorig jaar, een gezelschap uit België, de beker heeft ingemetseld als aandenken aan het verworven succes. Het team CQZ Cycle ging uiteindelijk met de prijs naar huis. Leon Beerendonk kroonde zichzelf tot beste individuele deelnemer.

Bizarre weetjes bij NK Wielerquiz in Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.