Vermoedelijke Utrechtse serieverkrachter Gerard T. blijft zwijgen

UTRECHT - De vermoedelijke Utrechtse serieverkrachter Gerard T. blijft zwijgen. Dat werd duidelijk tijdens een tussentijdse zitting die maandag diende voor de Utrechtse rechtbank. De 52-jarige T. moest zich verantwoorden voor vier van de in totaal 22 zedenmisdrijven die worden toegeschreven aan de serieverkrachter die rond de millenniumwisseling Utrecht in zijn greep hield.
T. hield tijdens de hele zitting zijn kaken stijf op elkaar. Als hem wat werd gevraagd, keek hij naar zijn advocaat die vervolgens antwoordde dat hij niet wil verklaren en niet wil meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek.
Hoewel T. weigert mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek, is zo'n onderzoek volgens het OM wel noodzakelijk. Dit vanwege de ernstige misdrijven waarvan de vermoedelijke verkrachter wordt
verdacht en zijn weigering om aan het onderzoek mee te werken. De rechters zijn het daarmee eens. "Wij vinden het van belang om meer van u te weten."

AANHOUDING

De 52-jarige T. uit Nieuwegein werd vorig jaar juli aangehouden, nadat DNA-onderzoek hem had gelinkt aan drie verkrachtingszaken die aan de beruchte Utrechtse serieverkrachter worden toegeschreven. T. moest DNA afstaan na een veroordeling voor een fietsendiefstal. In de DNA-databank leverde het sporenmateriaal drie matches op.
De gewelddadige Utrechtse serieverkrachter was in 1995 en 1996 actief en zorgde voor grote onrust in en rond de stad. Na enkele jaren stilte sloeg hij in 2001 opnieuw toe. Het onderzoek belandde telkens op dood spoor.
De zaak wordt op 1 juni hervat, dan met een regiezitting. Daarin wordt het inhoudelijke proces voorbereid. Gerard T. blijft voorlopig vastzitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.