Lentebock Festival: Kritiek is zwaar overtrokken

UTRECHT - De organisatie van het Utrechtse Lentebock Festival vindt alle kritiek overdreven. Volgens woordvoerder Sanne Bijlsma was het dit weekend druk, maar niet oncontroleerbaar. Hij reageert daarmee op omwonenden, die vinden dat het festival op het Ledig Erf uit de klauwen loopt.
Op het hoogtepunt waren er dit weekend ongeveer 3.000 mensen op het Ledig Erf. Omwonenden waren vooral bezorgd over de bereikbaarheid bij calamiteiten. Het plein was tijdens het evenement namelijk volledig afgesloten en bewoners konden hun huis niet meer in of uit. Maar volgens Bijlsma was de situatie helemaal niet oncontroleerbaar.
Verder stelt de buurt dat de bezoekers veel rotzooi hebben achtergelaten en hebben geplast op straat. Maar volgens Bijlsma ging het om een mooi evenement en kon iedereen genieten van een biertje. Daarbij zou alles goed zijn verlopen.
Het Buurtcomité Twijnstraat en omstreken vindt nu dat de gemeente moet ingrijpen om problemen in de toekomst te voorkomen. Het festival is al met de bewoners in gesprek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.