Langzaamaanactie Utrechtse wegen verplaatst

PROVINCIE UTRECHT - De langzaamaanactie van de politie die dinsdag stond gepland op rijkswegen in Utrecht, Noord-Holland, Rotterdam en Limburg gaat niet door. Vakbond ACP in Leusden heeft besloten dat de actie wordt verplaatst naar 21 april.
Het is dan de bedoeling dat er een landelijke estafetteactie gehouden gaat worden. Dan zullen politievoertuigen van Groningen naar Maastricht rijden met een snelheid van zestig kilometer per uur.
De bonden protesteren al weken voor een betere CAO. Agenten zijn niet tevreden over het loonaanbod en de mogelijkheden voor het vroegpensioen. Daarnaast vinden politiemensen dat ze te weinig waardering krijgen van het kabinet.

CYBERTOP

Politiepersoneel legt donderdag tijdens de internationale cybertop in Den Haag daarom twee keer het werk neer. Tussen 09.00 en 11.00 uur en tussen 18.00 uur en 20.00 uur worden politiemensen door de bonden gevraagd om naar vakbondsbijeenkomsten te komen.
Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie had van de bonden tot maandag gekregen om met een voorstel voor een betere cao te komen. Volgens de ACP in Leusden is dat niet gebeurd en daarom gaan agenten actievoeren tijdens de cybertop.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.