Dreigende flatbewoner wordt morgen voorgeleid

UTRECHT - De verwarde man die vorige week zijn flat in het Utrechtse Overvecht dreigde op te blazen, wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het OM onderzoekt of er voldoende gronden zijn om de man langer vast te houden. Het onderzoek spitst zich toe op poging tot brandstichting en poging tot het opblazen van zijn huis.
De man woont op de negende verdieping van een flatgebouw aan de Nigerdreef en kreeg vorige week bezoek van een deurwaarder en de politie. Hij dreigde volgens buurtbewoners zijn huis uitgezet te worden als gevolg van financiële problemen.
Communicatie was nauwelijks met hem mogelijk en agenten roken een sterke gaslucht. Daarop werd de deur snel gesloten en zette de politie een grote actie op touw. Een onderhandelaar wist de bewoner uiteindelijk na een paar uur tot kalmte te manen. Hij werd vervolgens met een witte deken over zich heen naar beneden geleid en afgevoerd met een ambulance.
Als gevolg van het dreigement moesten tientallen mensen via noodtrappen hun woning verlaten. Een deel werd opgevangen in het nabijgelegen zorgcentrum.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.