Petitie voor taxidienst UberPOP populair

UTRECHT - Een online petitie voor taxidienst UberPOP wordt door duizenden mensen ondersteund. Vervoersbedrijf Uber hoopt met de actie staatssecretaris Wilma Mansveld zover te krijgen dat ze snel een tijdelijke wet maakt die de service door chauffeurs zonder vergunningen toelaat.
UberPOP is een dochteronderneming van Uber die particuliere automobilisten laat voorrijden om klanten tegen een relatief laag tarief mee te nemen. Het bedrijf is nu nog illegaal en diverse chauffeurs, onder meer in Utrecht, hebben de afgelopen maanden boetes gekregen voor taxiritjes zonder vergunning.
De taxiwetgeving wordt verruimd en Uber hoopt daarom dat de petitie Mansveld over de streep trekt om de taxidienst alvast toe te laten. Bij Uber werken inmiddels zo'n duizend chauffeurs, al dan niet met vergunning.
De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft de strijd met UberPOP aangebonden en wordt daarbij geholpen door reguliere taxichauffeurs. Zo bestelden Utrechtse taxirijders in februari een UberPOP-chauffeur om hem vervolgens klem te rijden en over te dragen aan de politie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.