Maarssenaar vast na chantage via Tinder en WhatsApp

MAARSSEN - Een man uit Maarssen zit vast omdat hij zijn mannelijke slachtoffers chanteerde nadat ze seksueel getinte berichten en foto's met hem hadden gedeeld. Hij maakte sommige slachtoffers forse sommen geld afhandig, liet het Openbaar Ministerie in Amsterdam dinsdag weten.
De 30-jarige man, die vorige week woensdag al is opgepakt, wordt verdacht van oplichting, afpersing, chantage en witwassen. De man legde contact met zijn slachtoffers via apps als Tinder en Badoo en deed zich voor als vrouw.
Het contact ging vervolgens verder via WhatsApp. Zodra zijn slachtoffers seksueel getinte foto's en berichtjes stuurden, deed de Maarssenaar zich voor als vertegenwoordiger van de organisatie Stop Pedo's Now en liet zijn slachtoffers weten dat ze foto's naar een minderjarig meisje hadden gestuurd.
Als zijn slachtoffers geen geld betaalden, zou hij informatie over de contacten met minderjarige meisjes bekendmaken. Bij zeker één slachtoffer heeft de Maarssenaar naaktfoto's naar familie en bekenden van de jongen gestuurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.