Cliënten Me Care bij rechter voor 'fraudegeld'

UTRECHT - Cliënten van Me Care hebben dinsdag aan de rechter gevraagd om verkeerd bestede persoonsgebonden budgetten (pbg) niet terug te hoeven betalen. Me Care regelde hun pgb's maar deed dat niet volgens de regels. Achmea Zorgkantoor wil het geld nu terugzien van de cliënten.
Achmea Zorgkantoor stelt dat de cliënten van Me Care zelf verantwoordelijk zijn voor het budget en daarom ook zelf het geld moeten terugbetalen. Dat loopt in sommige gevallen op tot tienduizenden euro's, onder meer voor mensen in de bijstand.
De advocaat van de gedupeerden zegt dat de mensen niet hadden kunnen weten dat er fouten zijn gemaakt. Hij wil dan ook dat de gedupeerden niets aan Achmea Zorgkantoor hoeven terug te storten.
Dinsdag stonden twee cliënten bij de rechter, maar volgens hun advocaat spelen er tientallen zaken zoals deze. "Hoe deze zaak afloopt, maakt ook uit voor de andere gedupeerden."
De rechter beslist binnen zes weken of de cliënten van Me Care een schuld hebben bij Achmea Zorgkantoor. Daarnaast moet de rechter bekijken of het redelijk is dat alle gedupeerden het geld moeten terugbetalen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.