Rood asfalt in herfst op Leidseweg

UTRECHT - Het omstreden bruinrode asfalt op de Leidseweg in Utrecht-West wordt na de zomer aangelegd. De weg wordt dan omgebouwd tot een fietsstraat. Dat schrijft wethouder Lot van Hooijdonk aan de gemeenteraad.
Utrecht wil meer fietsstraten aanleggen en daar hoort rood asfalt bij, zegt het gemeentebestuur. Bewoners van de Leidseweg zijn daar boos over, omdat ze vinden dat het asfalt het historische aangezicht van de weg langs de Leidsche Rijn aantast.
Een motie die vorig jaar juni in de gemeenteraad werd ingediend, haalde het niet, waardoor nu het omstreden asfalt kan worden aangelegd. De gemeente zal alleen de fietspaden asfalteren. De stoepen, middenvak en parkeervakken krijgen dezelfde klinkers als er nu al liggen.
De Leidseweg ligt langs de Leidsche Rijn, tussen de Pijperlaan in de wijk Oog in Al en het centrum van Utrecht, en is een van de vijf hoofdfietsroutes in de stad. Door er een fietsstraat van te maken, wil het stadsbestuur het fietsen stimuleren. Op een fietsstraat is de fietser hoofdgebruiker en de auto te gast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.