Honderden mensen lopen mee in stille tocht verongelukte Lopiker

LOPIK - Zo'n driehonderd mensen waren woensdagavond aanwezig tijdens de herdenkingstocht voor Maurice van Rossum. De 24-jarige inwoner van het dorp kwam zaterdagnacht om het leven bij een auto-ongeluk op de hoek van de M.A.Reinaldaweg en de Rolafweg Zuid. Zijn evenoude vriend Luuk van Vreeswijk belandde zwaargewond in het ziekenhuis.
De herdenkingstocht in Lopik startte om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein van dorpshuis De Schouw bij het M.A.A. Schakelplein. Zo'n driehonderd mensen hadden zich hier verzameld om Maurice van Rossum in stilte te herdenken. Zij liepen via de Vrijheidslaan, Burgemeester Schumanlaan, de parkeerplaats van het gemeentehuis, door de tunnel naar de plaats van het ongeval. Daarna keerden zij terug via de Parallelweg, Vrijheidslaan naar het parkeerterrein van de Schouw.
De auto van de twee vrienden belandde zaterdagnacht in het water. De brandweer zette duikers in om de twee inzittenden te bevrijden. De overleden Lopiker was al niet meer in leven toen hij uit de auto werd gehaald. De precieze oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.
De herdenking werd georganiseerd door Volleybalvereniging Univé-LVV in Lopik. "Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het bericht dat ons oud-lid en jeugdtrainer Maurice van Rossum bij een noodlottig ongeval om het leven is gekomen", zo schrijft het bestuur van de volleybalvereniging op de clubsite. "Dit bericht is maar moeilijk te bevatten, maar is helaas werkelijkheid. Wij leven intens mee met zijn ouders Gera en John en zijn broer Kevin. Maurice was een geweldig persoon, altijd enthousiast, vrolijk en positief. Wij zullen hem zeer missen."

Honderden mensen lopen mee in stille tocht verongelukte Lopiker

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.