Online kassasysteem zwembaden nog lek

VEENENDAAL - Het kassasysteem van veel zwembaden is nog niet zo veilig als zou moeten. Dat zegt softwareontwikkelaar Vconsyst.
De lekken in de ICT van zwembaden kwamen aan het licht na publicaties van RTV Utrecht. Het lukte een redacteur eenvoudig om in het zwembadaccount van de wethouder Sport in Veenendaal te kijken. Niet alleen de abonnementsgegevens van de kinderen van de wethouder konden worden bekeken, ook was het mogelijk om de kinderen op te geven voor zwemles en om een abonnement af te sluiten op naam van de kinderen.
Het zwembad in Veenendaal haalde het systeem vervolgens maandenlang offline. Inmiddels heeft het een update gekregen en is de veiligheid verbeterd. Toch lukt het RTV Utrecht nog steeds om in de accounts van anderen te kijken. Vconsyst bevestigt dat het systeem nog steeds niet waterdicht is.
Volgens de ontwikkelaar speelt het probleem bij alle zwembaden die de eerste versie van hun kassasysteem gebruiken. De ontwikkelaar belooft ook de laatste gaten in de software te dichten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.