Zonnige warme dag voor de boeg

DE BILT - Liefhebbers van warm, zonnig weer worden woensdag beloond. Volgens de weerbureaus Weerplaza en weeronline.nl wordt het prachtig weer, schijnt de zon volop en wordt het op sommige plaatsen misschien wel 25 graden.
Dinsdag was de eerste officiële warme dag van dit jaar. Om 16.30 uur was het in De Bilt 20 graden en dan is er officieel sprake van een warme dag. Ook in Noord-Brabant, Limburg en Zeeland steeg het kwik al boven de 20 graden, meldden de weerbureaus.
Weerplaza verwacht dat woensdag de warmste en zonnigste dag van de week wordt. De temperatuur stijgt naar 18 tot 21 graden in de kustprovincies en haalt 22 tot lokaal 25 graden in het binnenland, aldus het weerbureau.
Volgens weeronline.nl stijgen de temperaturen woensdag "helemaal de pan uit". Dat bureau verwacht dat er dan mogelijk zelfs sprake kan zijn van de eerste lokale zomerse dag. In het zuidoosten kan het kwik oplopen naar 25 graden. Als deze zomerse waarde wordt bereikt is dat voor het eerst dit jaar.
Vorig jaar kregen we al op 20 maart te maken met de officiële eerste warme dag. In de meeste jaren wordt pas in april voor de eerste keer de 20 graden in De Bilt bereikt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.