RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jongeren met jeugdzorg verleden in Utrechts bejaardencentrum

1/4
UTRECHT -

Jongeren met een jeugdzorg verleden worden gehuisvest tussen bejaarden in het Utrechtse zorgcentrum Tuindorp-Oost.

Zorginstelling Careyn vindt het zonde dat veertig woningen in het complex leeg staan. Daarom is het plan opgevat om er jongeren in te plaatsen. Het appartementencomplex wordt over enkele jaren gesloopt. Sinds 2013 is er een opnamestop voor bejaarden die zorg nodig hebben, omdat het pand niet meer aan de eisen van de toekomst voldoet.


JEUGDZORGVERLEDEN

Careyn benadrukt dat er geen zware criminelen tussen de bejaarden gehuisvest worden. "Van de woningen die we aan gaan verhuren aan jongeren wordt 10 procent verhuurd aan jongeren met een jeugdzorgverleden", zegt Marijke Hartemink van Careyn. "Deze jongeren komen hier begeleid wonen. Wij kunnen ze bijvoorbeeld ook helpen met hun financiŽn."


ENTHOUSIAST

De bewoners van zorgcentrum Tuindorp-Oost zijn enthousiast over hun nieuwe buren. De 82-jarige Flip van Doorn is het zat dat er steeds meer appartementen leeg komen te staan. "Je kunt nu in je blote kont door de gang lopen, zonder dat je iemand tegenkomt", aldus de Utrechter. "Ik ben heel blij met de jeugd. Als er goede afspraken worden gemaakt, denk ik niet dat wij overlast ervaren.

Volgens RTV Utrecht verslaggever Rik Dogger denken vrijwel alle bewoners er zo over. Hij sprak met meerdere bewoners die allemaal enthousiast zijn. "Ook de cliŽntenraad en de familie van bewoners zijn blij dat er nieuwe bewoners komen", aldus Hartemink.

De plannen voor het huisvesten van jongeren in Careyn moeten nog worden goedgekeurd. Als de plannen definitief zijn kunnen de eerste jongeren al na de zomer van 2015 hun intrek nemen in zorgcentrum Tuindorp-Oost.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -