RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondergrondse kabels Veenendaal mogelijk te duur

VEENENDAAL - De hoogspanningskabels in Veenendaal worden niet op korte termijn onder de grond gestopt, want onderbekabeling blijkt prijzig te zijn. Wethouder Nermina Kundic laat weten kanttekeningen te plaatsen bij de financiële haalbaarheid van de verkabeling.

Uit een businesscase die de gemeente in samenwerking met netbeheerder TenneT heeft opgesteld, blijkt dit zo'n 26 miljoen euro te gaan kosten. De verwachting van Veenendaal is dat het Rijk dit jaar de wet STROOM aanneemt. De gemeente neemt dan 25 procent van de kosten voor rekening, het Rijk betaalt de rest.

De gemeente organiseert op 22 april van 19.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst om bewoners te informeren over de laatste stand van zaken. In de hal van het gemeentehuis zijn medewerkers van TenneT en de gemeente aanwezig. Zij zullen vragen beantwoorden over de verkabeling, de mogelijke plekken waar de kabels komen te liggen, de techniek en de onzekerheden.

Als de kabels ondergronds worden aangelegd, gaat een wens van veel regiogenoten in vervulling. Die voeren al jaren actie omdat de stroomkabels gezondheidsklachten zouden veroorzaken. Volgens minister Kamp is dat niet het geval.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -