RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Optreden extreemrechtse zanger in Amersfoort gecanceld

AMERSFOORT -

Een optreden van de Zuid-Afrikaanse zanger Steve Hofmeyr in Zandfoort aan de Eem is gecanceld omdat hij extreemrechts is. Het Amersfoortse restaurant wil geen podium bieden aan iemand die in het verleden racistische uitspraken deed.

Een club die Afrikaanse concerten organiseert, wilde Hofmeyr zondag 26 april laten optreden in Zandfoort aan de Eem. Toen het restaurant hoorde van zijn controversiŽle verleden, is de medewerking aan het optreden direct afgezegd.

"Hij houdt onder andere de zwarte bevolking verantwoordelijk voor het ontstaan van de Apartheid", schrijft Zandfoort aan de Eem in een persbericht. "Zandfoort is blij dat zij hiermee hebben kunnen voorkomen dat dit gedachtegoed verspreid wordt in Amersfoort. De organisatie heeft helaas besloten het optreden van Steve Hofmeyr op een andere locatie voort te zetten."


JAMMER

Marcel van der Horst, organisator van het concert vindt het jammer dat Zandfoort aan de Eem de stekker uit het evenement heeft getrokken. De beschuldiging dat Hofmeyr racistisch is, vindt hij fors. "Mij gaat het om de muziek. Ik heb hem in november geboekt, daarna is hij een paar keer in de publiciteit gekomen."

Van der Horst zoekt een nieuwe locatie waar hij Hofmeyr kan laten optreden.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -