Forse werkstraffen geëist in zaak megadiefstal e-bikes

UTRECHT - Tegen twee mannen uit Soest die verdacht worden van het stelen van 56 elektrische fietsen zijn donderdagochtend werkstraffen geëist. De verdachten zouden de fietsen verduisterd hebben in winkels in Soest, Soesterberg en Doorn.
Bastiaan H. hoorde een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden tegen zich eisen, Murat Ç. moet van het OM een werkstraf uitvoeren van 180 uur, waarvan 60 voorwaardelijk. Volgens het OM is de schade van de diefstal zo'n 65.000 euro.
Volgens het strafdossier heeft Bastiaan H. de fietsen achterover gedrukt bij een paar winkels. Als werknemer verkocht hij de fietsen van ruim 2000 euro door aan Murat Ç. voor de helft van de prijs. Ç. liet vervolgens bij de verkoop hogere bedragen op de factuur zetten zodat hij de fietsen voor meer kon doorverkopen.
Tijdens de rechtszaak verklaarde Murat Ç. zo'n twintig fietsen van Bastiaan H. te hebben gekocht, in de veronderstelling dat H. de eigenaar van de winkel was. Daar verdiende H. volgens eigen zeggen zo'n 20.000 euro mee. Daarvan betaalde hij schulden af van bekenden en ging hij op vakantie.
Volgens het Openbaar Ministerie is in ieder geval van 47 fietsen bewezen dat ze verduisterd zijn. H. zou daar zo'n 60.000 euro aan hebben verdiend, voor de medeverdachte was dat bijna 30.000 euro.
De uitspraak is over twee weken.

Forse werkstraffen geëist in zaak megadiefstal e-bikes

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.