CDA stelt Kamervragen over seksplekken Zandpad

UTRECHT - Het CDA in de Tweede Kamer stelt vragen aan minister van Veiligheid en Justitie over het Zandpad. De partij vraagt zich af of het wel een goed plan is van de gemeente Utrecht om 162 nieuwe seksplekken neer te zetten.
Mensenhandel ligt namelijk op de loer, vreest het CDA. "De vorige keer is het Zandpad gesloten omdat er veel mensenhandel plaatsvond. Vrouwen werden uitgebuit en mishandeld."

POLITIETOEZICHT

Het in Utrecht wonende Kamerlid Hanke Bruins Slot vraagt zich hardop af of de politie wel voldoende capaciteit heeft om zulke wantoestanden in de toekomst tegen te gaan. "Op het moment dat de gemeente Utrecht nu weer zo'n ambitieus plan neerlegt, moeten ze wel zeker weten dat de politie voldoende capaciteit heeft."
Ook wil het CDA weten of de minister en de gemeente Utrecht contact hebben gehad over het plan voor het 'nieuwe Zandpad'. Op dit moment zijn er helemaal geen prostitutieplekken op het Zandpad, de seksboten zijn al sinds de zomer van 2013 gesloten.

PVDA

Eerder stelde de PvdA ook al Kamervragen over het Zandpad. Die partij zag een uitzending van het programma Argos van de VPRO waarin duidelijk werd dat mensenhandel niet bewezen kon worden. Kamerlid Marith Rebel wil weten of de sluiting van de seksboten wel terecht was.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.