Verzoening tussen Voortman en Van Miltenburg

DEN HAAG - GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman uit Utrecht en Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg zetten een punt achter hun meningsverschil. Dat lieten ze vrijdagmiddag na urenlang overleg in een schriftelijke verklaring weten.
Ze zeggen dat ze "geen twijfel hebben over elkaars goede bedoelingen". Verder meldden ze dat het voor Voortman "een hele moeilijke kwestie is geweest" en dat Van Miltenburg "betreurt dat zij daar te weinig oog voor heeft gehad."

OMBUDSMAN

Voortman wilde opheldering over de affaire rond de benoeming van Guido van Woerkom tot Nationale ombudsman. Voortman werd er toen ten onrechte van verdacht dat zij namen van kandidaten had gelekt naar de media.
Voortman verklaarde eerder op de dag dat het een open gesprek was dat heel precies moest gebeuren. Bram van Ojik, fractievoorzitter van GroenLinks, was ook bij het gesprek aanwezig.

AANGIFTE

Van Miltenburg deed vorig jaar aangifte wegens het lekken van namen van kandidaten voor de functie van Nationale ombudsman. Voortman was verdachte en werd een maand geschorst. De recherche pleitte haar later vrij.
Het Utrechtse Kamerlid zei voor het overleg dat zij echt wilde proberen antwoord te krijgen op vragen die ze nog heeft. Zo wilde ze onder meer weten hoe haar naam bij De Telegraaf is beland. Of dit ook besproken is wordt uit de verklaring niet duidelijk.
De kwestie dreigde deze week even uit te lopen op het vertrek van Van Miltenburg, maar zover kwam het niet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.