Levenslang geëist voor maffiamoorden Woerden en Amsterdam

WOERDEN - In Italië is levenslang geëist voor vier maffiamoorden in Nederland. Twee van de slachtoffers werden in 2002 langs de A12 bij Woerden gevonden.
De twee Brazilianen zouden zijn doodgeschoten door de inmiddels 44-jarige Tiziano Greco. In hetzelfde jaar zou hij ook twee Oost-Europeanen hebben vermoord in een restaurant in Amsterdam. Greco staat daarvoor terecht in de Zuid-Italiaanse stad Lecce.
De twee Brazilianen zouden zijn doodgeschoten omdat de maffiaclan van Greco niet wilde betalen voor 20 kilo cocaïne die zij hadden vervoerd. De moorden in het restaurant werden gepleegd om een grote drugsleverancier te plezieren. Een medewerker van het restaurant had de vrouw van een vriend van de drugsbaas verteld over diens overspel, aldus de online krant Corriere Salentino.
Bij de moord op de Brazilianen is Greco volgens het OM geholpen door Filippo Cerfeda (46) en Adriano Palazzo (44), beiden eveneens afkomstig uit Apulië. Tegen het tweetal is twee jaar cel geëist. Zij moeten van het OM een lagere straf krijgen omdat zij justitie hebben geholpen. De cold case kon alsnog worden opgelost in de nasleep van het onderzoek naar de maffiabaas Filippo Cerfeda die enige tijd in Amsterdam zat ondergedoken en nu met justitie in Italië samenwerkt.
De rechtbank in Utrecht veroordeelde in 2006 de Amstelvener Alduino G. tot levenslang voor de dubbele moord op de Brazilianen, maar het gerechtshof in Arnhem sprak hem in 2008 weer vrij.
De uitspraak is op 22 september. Greco is eerder veroordeeld voor de moord op een bandenhandelaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.