Video Rhenense schoolkinderen te zien tijdens herdenking Grebbeberg

RHENEN - Een videoclip van leerlingen van basisschool De Springplank in Rhenen over het thema oorlog, wordt op 29 mei vertoond op de Grebbeberg. Dan worden daar de herdenkingen afgesloten van de hevige strijd die op die plek werd gevoerd aan het begin van de Tweede Wereldoorlog.
De leerlingen maakten de video als deel van het scholenproject '75 jaar slag om de Grebbeberg' dat als doel heeft kinderen te leren over de geschiedenis van het gebied. Daar hield het Nederlandse leger aan het begin van de Tweede Wereldoorog twee dagen stand tegen de Duitsers waarbij veel mensen sneuvelden.
De leerlingen van De Springplank hebben de video in Rhenen gemaakt en het bijbehorende liedje bij één van de leerlingen thuis opgenomen. Het filmpje is al meer dan 5000 keer bekeken.
Op de slotavond van het herdenkingsproject rondom de slag om de Grebberg wordt de video op 29 mei vertoond in het bijzijn van honderden mensen uit Rhenen en omgeving. Op die avond wordt verder de geschiedenis van de slag verteld, en ook is er een avondconcert.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.