Gekantelde truck met kippen zorgt voor problemen op A28

© RTV Utrecht
MAARN - De A28 naar Utrecht is bij de afslag Den Dolder in de vroege dinsdagmorgen voor een deel afgesloten geweest na een ongeluk met een vrachtwagen. De truck vervoerde kippen en kantelde op de rijbaan. Later verergerden een aanrijding tussen meerdere auto's en een busje met pech het fileleed.
Waardoor de vrachtwagen omsloeg is nog niet bekend. Toen het ontsnapte pluimvee was gevangen moest de truck nog geborgen worden. Rijkswaterstaat zette daarvoor het verkeer tijdelijk stil. De filelengte liep op tot meer dan tien kilometer.
De snelweg werd rond 7.15 uur vrijgegeven. Een half uur later botsten in de buurt van Den Dolder meerdere auto's op elkaar. Daarop sloot Rijkswaterstaat de rechterrijstrook tot ongeveer 8.00 uur. Bij knooppunt Hoevelaken moest de rechterrijstrook dicht vanwege een busje dat niet meer verder kon rijden.
Automobilisten wordt geadviseerd om te rijden via Hilversum. Op de A1 tussen Amersfoort en Eemnes en de A27 tussen Eemnes en Utrecht werd het daardoor ook extra druk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.