Traktatie na uitbreiding populaire carpoolplaats Houten

HOUTEN - Automobilisten op de A27 hebben dinsdagmorgen een verrassing gekregen bij de carpoolplaats in Houten. Verkeerswethouder Kees van Dalen trakteerde daar op koffie, croissants en krentenbollen. Automobilisten reageren enthousiast op de ludieke actie van de gemeente. "Lekker om zo naar het werk te gaan", reageert iemand. Een ander: "stonden ze er maar iedere ochtend, dat zou makkelijk zijn."
Reden voor het aangeboden ontbijtje is dat het carpoolen in Houten zo populair is dat het aantal parkeerplaatsen onlangs is uitgebreid van 65 naar 115. Volgens de gemeente hoeven automobilisten nu niet meer op het gras te parkeren. "Er is nu voldoende plek", zegt wethouder Kees van Dalen.

AUTOKRAKERS

De carpoolplaats bij Houten komt ook nog wel eens negatief in de publiciteit. Wethouder van Dalen erkent dat de parkeerplaats ook bij autokrakers bekend is. "Er wordt hier wel ingebroken, maar we gaan daar maatregelen op nemen. Zo hebben we het idee om camera's op te hangen." De automobilisten lijken geen angst te hebben voor autokrakers. Zij geven aan dat een inbraak overal kan plaatsvinden.
Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht gaven de carpoolplaats behalve een uitbreiding ook een opknapbeurt. De totale kosten voor het project bedragen ruim twee ton.

07.40u Radio M Utrecht op de carpoolplaats langs de A27
08.40u Radio M Utrecht op de carpoolplaats langs de A27
Carpoolplaats Houten feestelijk geopend

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.