Sprintkanon Degenkolb verkent Tourparcours

UTRECHT - De Duitse wielerploeg Giant-Alpecin verkent vandaag een deel van de tweede Touretappe die in Utrecht van start gaat en eindigt op Neeltje Jans in Zeeland.
De Duitse toprenner John Degenkolb, die dit jaar Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix won, is gesignaleerd, evenals de Nederlanders Albert Timmer, Roy Curvers, Tom Veelers en Koen de Kort. De ploeg verkent een deel van de rit tussen Gouda en Zeeland.
Giant-Alpecin mikt dit jaar op de gele trui voor Tom Dumoulin na de eerste etappe, een tijdrit van 13,7 kilometer. Ook in de etappes daarna maakt de ploeg kans op overwinningen. Bijvoorbeeld met Marcel Kittel. De Duitse sprinter was vorig jaar goed voor vier Tourzeges, maar het is de vraag hoe het komende zomer met hem gaat. Kittel kwakkelt dit seizoen veel met zijn gezondheid. Hij is vandaag ook niet bij de verkenning aanwezig.
Giant-ploegleider Rudi Kemna zegt tegen RTV Utrecht dat hij al wel een voorselectie heeft gemaakt voor de Tour, maar wil nog geen namen verklappen. De vijf renners die vandaag het parcours verkennen maken volgens hem wel goede kans om de Ronde dit jaar te rijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.