Doodrijder oud-wethouder De Bilt verdacht van vrouwenhandel

DE BILT - De jongeman die mei 2013 de Biltse oud-wethouder Jan van Eijken doodreed, staat dinsdag terecht voor vrouwenhandel tijdens een pro-formazitting.
De 19-jarige Abderrahim I. heeft volgens het Openbaar Ministerie een 17-jarig meisje voor zich laten werken als prostituee. In januari hield de politie de Biltenaar aan toen bleek dat het slachtoffer klanten ontving in een hotel. Volgens justitie was I. al sinds begin november actief als pooier. Zijn hoger beroep over de fatale aanrijding in De Bilt liep toen nog.
I. zou in het najaar een relatie zijn aangegaan met zijn slachtoffer en haar hebben gezegd dat hij schulden had. In de prostitutie kon ze veel geld verdienen, zou de Biltenaar tegen zijn vriendin hebben gezegd. Hij maakte een foto van haar in lingerie en zette een seksadvertentie op Kinky.nl. Het meisje kreeg de werknaam 'Wendy'. I. regelde de klanten en afspraken en boekte hotelkamers voor het slachtoffer, waar hij haar ook naartoe bracht. De opbrengst van de prostitutiewerkzaamheden verdween grotendeels in de portemonnee van de Biltenaar, stelt justitie.
I. was 17 jaar toen hij de 76-jarige oud-wethouder Van Eijken met hoge snelheid doodreed op de Hessenweg in De Bilt. Hij bekommerde zich niet om het slachtoffer en sloeg na het ongeluk op de vlucht samen met zijn 16-jarige bijrijder. Later hield de politie hem alsnog aan. I. werd ook in hoger beroep veroordeeld tot drie maanden jeugddetentie waarvan 81 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Ook kreeg hij een werkstraf van 120 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.