Justitie vervolgt oud-boekhouder Pyxis om verduistering pgb-geld

ZEIST - De oud-boekhouder van zorginstelling Pyxis in Zeist wordt vervolgd. Hij wordt ervan verdacht pgb-geld te hebben verduisterd van zeven cliënten. Het gaat om een bedrag van circa 75.000 euro.
Oud-cliënten van de zorginstelling vermoedden al eerder dat er fraude is gepleegd. De cliënten kregen van het zorgkantoor te horen dat zij een groot bedrag aan uitgekeerde PGB's moeten terugbetalen. Volgens het zorgkantoor zijn die onterecht uitgekeerd.
Over deze zaak werden eerder vragen gesteld in de Tweede Kamer. De staatssecretaris, politiek en zorgkantoren zijn nog steeds in overleg hoe met dit soort situaties moet worden omgegaan. Cliënten van dit soort instelling zijn doorgaans niet in staat om tienduizenden euro's terug te betalen.
Eerder op de dag oordeelde de Raad van State nog dat Pyxis niet definitief gesloten had mogen worden. De zorginstelling ging in 2012 dicht nadat bleek dat er cliënten in een voormalig benzinestation woonden. In dat benzinestation aan de Antonlaan in Zeist was kort daarvoor een jonge cliënt overleden.

Justitie vervolgt oud-boekhouder Pyxis om verduistering pgb-geld

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.