Veel vragen over gezondheidscentrum op infoavond Leidsche Rijn

UTRECHT - Veel bewoners willen weten of er een gezondheidscentrum komt in Leidsche Rijn Centrum. Dat bleek dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst over het nieuw te bouwen stadshart. Wethouder Kees Geldof kon daar geen definitief antwoord op geven.
Geldof heeft onlangs met projectontwikkelaar ASR afgesproken dat Leidsche Rijn Centrum 10.000 m2 kleiner mag worden dan eerst was gepland. Ook worden supermarkten die elders in de wijk zouden komen, verplaatst naar het nieuwe stadshart.
Dinsdagdavond legde hij aan bewoners uit dat de plannen zijn gewijzigd omdat de economie anders is geworden.

PROJECTONTWIKKELAAR

Veel bewoners wilden vooral weten hoe het zit met de wekelijkse markt, of er een theater komt en of er nu wel of geen gezondheidscentrum in het stadshart komt. Wethouder Geldof denkt van wel, maar uiteindelijk is dat aan de projectontwikkelaar, zegt hij.
"Het bestemmingsplan is heel flexibel, dus er kan heel veel. Waar behoefte aan is, daar zal de ontwikkelaar dan ook naar kijken", aldus Geldof. "Ik heb ook begrepen dat hij in gesprek is met een gezondheidscentrum, dus ik heb er alle vertrouwen in."

GARANTIES

De Partij van de Arbeid vindt dat de gemeente Utrecht harde garanties moet geven. "We hebben de bewoners altijd beloofd: Er komt een gezondheidscentrum, er komt een culturele voorziening en er komt een bibliotheek", zegt raadslid Gadiza Bouazani. Zij wil dat de gemeente er ook op toeziet dat aan die beloftes wordt voldaan.
Inmiddels wordt er al druk gebouwd aan Leidsche Rijn Centrum en volgens de planning is het tweede stadshart van Utrecht in 2017 klaar.

Veel vragen over gezondheidscentrum op infoavond Leidsche Rijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.