Woerden blijft bezorgd over gaswinning

WOERDEN - De gemeente Woerden blijft bezorgd over plannen om naar gas te boren onder de wijk Molenvliet. Minister Kamp van Economische Zaken liet de Tweede Kamer dinsdag weten dat de plannen ongeldig zijn verklaard omdat ze zijn gebaseerd op oud onderzoek.
Wethouder Tymon de Weger zegt dat er een dubbele boodschap zit in de verklaring van Kamp. "Het oude winningsplan, dat is gebaseerd op oud onderzoek, verklaart hij voor ongeldig", zegt De Weger. "Maar tegelijkertijd zegt hij dat hij wel door wil met gaswinning. Er kan een nieuwe aanvraag ingediend worden en daar horen dan heel veel nieuwe onderzoeken bij."
Als er een nieuwe aanvraag komt voor gasboringen onder Molenvliet, wil De Weger heel nauw bij die nieuwe onderzoeken worden betrokken. "We hebben het wel over een woonwijk waar tienduizend mensen wonen", zegt hij. "Er moet absolute zekerheid zijn dat het allemaal wel kan."

HUISWERK

De Weger zegt dat hij de afgelopen tijd regelmatig goed contact heeft gehad met Vermilion, het Canadese bedrijf dat graag wil boren onder Molenvliet. "Ik denk dat Vermilion wel begrijpt dat ze hun huiswerk heel goed zullen moeten doen, gezien wat er allemaal is gebeurd in Groningen." De gasboringen daar zorgen voor aardbevingen en daardoor schade aan huizen.
Vermilion laat in een reactie weten niet verrast te zijn door de boodschap van de minister. Ze waren al van plan om het winningsplan aan te passen naar de huidige eisen.
Woensdagavond is een bewonersbijeenkomst gepland over de boorplannen.

Woerden blijft bezorgd over gaswinning

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.