Langzaamaanactie politie niet door Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Een stoet politieauto's rijdt woensdag met een gangetje van 60 kilometer per uur van Groningen naar Limburg. De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor het cao-conflict met minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie). De stoet komt waarschijnlijk niet door de provincie Utrecht. Rijkswaterstaat waarschuwt voor files door de actie.
Het gaat om een estafetteactie. In iedere politieregio vormt zich een nieuwe colonne politievoertuigen, die dan de plek van de vorige inneemt. De actie duurt van 07.00 uur tot 20.00 uur. De agenten rijden in hun dienstauto's langzaam en over de volle breedte van de grote weg.
De actie is onderdeel van de serie steeds hardere acties van de politiebonden. Eerder zijn er op kleinere schaal vergelijkbare 'zwaan-kleef-aanacties' geweest, maar die waren buiten de spits en in gebieden waar het minder druk is.
De politiebonden hebben het politiepersoneel opgeroepen om donderdag mee te doen aan een twee uur durende sluiting van de politiebureaus. Dienstverlening voor het publiek, zoals het opnemen van aangiftes, gaat dan niet door. Die acties zullen vermoedelijk wel in de provincie Utrecht te merken zijn. Voor noodhulp zijn de agenten gewoon beschikbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.