"Utrechtse woningmarkt blijft bovengemiddeld groeien"

UTRECHT - In de provincie Utrecht herstelt de woningmarkt sneller dan in de rest van Nederland, maar dat komt vooral door de huizenprijzen in de gemeente Utrecht. Dat blijkt uit onderzoek van het ING Economisch Bureau.
Daar waar de landelijke huizenprijs tot 2025 gemiddeld zo'n 2 procent per jaar stijgt, stijgen de prijzen in de gemeente Utrecht met zo'n 2,4 procent. In de rest van de provincie stijgt de prijs met gemiddeld 1,7 procent, waarbij ING opmerkt dat de huizenmarkt in steden als Amersfoort, Woerden en Zeist het de afgelopen jaren nauwelijks minder heeft gedaan dan in Utrecht.
Utrecht is volgens de bank populair omdat het na Amsterdam de meest aantrekkelijke woongemeente van Nederland is. "De groei van het aantal huishoudens is in de hele provincie sterk, al is de bevolking nergens zo jong als in de stad Utrecht, wat voor extra dynamiek zorgt."
Huizen in de duurdere sector zullen minder populair zijn, mede door de versobering van de hypotheekrenteaftrek, zegt de bank. Er zal de komende tien jaar vooral vraag zijn naar woningen in de stad, voorspellen de onderzoekers.
Behalve Utrecht stijgen de huizenprijzen ook in Amsterdam en Den Haag. Huiseigenaren in Drenthe, Limburg en Zeeland zien de waarde van hun bezit waarschijnlijk afnemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.