Honderden mensen ontslagen bij TSN Thuiszorg

PROVINCIE UTRECHT - TSN Thuiszorg, met vestigingen in Utrecht en Amersfoort, moet honderden banen schrappen. Volgens de directeur van de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland komt dat door hervormingen in de zorg.
De komende maanden moeten 650 van de 11.000 vaste medewerkers het veld ruimen. Daarnaast verliezen dit jaar ongeveer 1500 medewerkers met een tijdelijk contract hun baan. Ook worden de salarissen van zo'n 4300 werknemers fors verlaagd.
"Deze problemen zijn direct te herleiden naar het beleid van de staatssecretaris: visieloos snoeien. Ik durf te stellen dat er meer uren is vergaderd over huishoudelijke hulp dan dat daadwerkelijk deze hulp is ingezet," zegt directeur Jongstra van TSN Thuiszorg.
Door de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning hebben gemeenten minder geld beschikbaar voor de thuiszorg. In sommige gemeenten verdwijnt deze zorg zelfs helemaal. De TSN-directeur wil dat staatssecretaris Van Rijn direct ingrijpt. Zo zou de staatssecretaris gemeenten onder meer minimumtarieven kunnen opleggen.
Jongstra voorziet dat nog meer thuiswerkers op straat komen te staan als de staatssecretaris geen
maatregelen neemt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.