Hoogleraar Universiteit Utrecht ontvangt prestigieuze prijs

UTRECHT - Hoogleraar religiewetenschap aan de Universiteit Utrecht Birgit Meyer heeft een prestigieuze prijs gekregen. Het gaat om de Prijs Akademiehoogleraren die wordt toegekend door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).
Ook Cees Dekker, hoogleraar moleculaire biofysica aan de TU Delft is met de prijs beloond. Beiden krijgen een miljoen euro die ze mogen besteden aan een door henzelf te kiezen wetenschappelijk doel, zo heeft de KNAW woensdag bekendgemaakt.
Meyer (55) bestudeert de rol van godsdienst vanuit een sociaal-cultureel, mondiaal en materieel perspectief. In haar werk laat ze zien dat grondige kennis van religie belangrijk is voor een beter begrip van de wereld. Ze helpt zo mee om religiewetenschappen een nieuwe inhoud en richting te geven.
Elk jaar krijgen twee onderzoekers de Prijs Akademiehoogleraren: één uit de sociale of geesteswetenschappen en één uit de natuurwetenschappen, de technische wetenschappen of de levenswetenschappen.
De prijs is bedoeld voor onderzoekers tussen de 54 en 59 jaar oud die hebben bewezen dat ze binnen hun vakgebied tot de wereldtop horen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.