De Ronde Venen is boos op de provincie vanwege busvervoer

DE RONDE VENEN - De gemeente De Ronde Venen is boos op de provincie omdat het een rechtstreekse busverbinding met Utrecht Centaal dwarsboomt. Volgens wethouder Dijkstra is dit tegen de afspraken.
Als de behoefte zou worden aangetoond, zou de provincie de buslijn niet tegengehouden, zegt hij. Nu uit een enquête blijkt dat veel inwoners inderdaad graag een directe busverbinding willen, komt de provincie terug op die toezegging. Volgens de provincie heeft dat te maken met een verandering in de aanbesteding van het busvervoer.
"Ik heb met gedeputeerde Van Lunteren afgesproken dat hij een rechtstreekse buslijn niet zou tegenhouden als wij de behoefte zouden aantonen. Maar nu heeft de provincie achter onze rug om een eis opgenomen wat dit onmogelijk maakt. Zo ga je niet als overheden met elkaar om", aldus Dijkstra.

NS

De wethouder zegt dat de gemeente de dupe is van afspraken met de NS. Volgens hem is er vrees dat een buslijn ten koste gaat van het aantal reizigers op station Breukelen. "Op het moment dat het aantal reizigers daar afneemt, zal de NS waarschijnlijk zeggen dat ze de frequenties van de treinen naar beneden zullen brengen die vanaf daar vertrekken. En dan komt er weer een andere groep reizigers in de knel."
Wethouder Dijkstra blijft strijden voor beter openbaar vervoer tussen Utrecht en De Ronde Venen. Hij wil samen met alle inwoners een vuist maken naar de provincie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.