Advocaat Bart van U. wil informatie over moordzaak Els Borst

BILTHOVEN - De advocaat van Bart van U. wil inzage in het onderzoek naar haar cliënt. Van U. wordt onder meer verdacht van de moord op oud-minister Els Borst in Bilthoven.
Advocaat Noëlle Pieterse zegt dat ze tijdens de verhoren van Van U. merkt dat het Openbaar Ministerie meer weet dan bij de verdedigende partij bekend is. Ze wil dat de onderzoeksrechter beslist dat het OM haar alle beschikbare informatie geeft.

ZELFVERDEDIGING

De 38-jarige Rotterdammer Van U. beroept zich nog steeds op zijn zwijgrecht in de zaak-Borst. Over de dood van zijn zus heeft hij inmiddels wel gezegd dat hij verantwoordelijk is. Pieterse: "Hij zou dat uit zelfverdediging hebben gedaan. Verder heeft hij dat niet toegelicht, ook niet bij de politie. Daar spreekt hij niet mee."
Vrijdag moet Van U. voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank in Rotterdam verschijnen. Het gaat dan alleen over de moord op zijn zus. De aanklager geeft een toelichting op de stand van dit onderzoek. De rechtbank moet bepalen of het voorarrest wordt verlengd. Pieterse heeft haar cliënt geadviseerd om niet te komen.
DNA-hit
Van U. werd in januari aangehouden, nadat zijn zus dood in hun gezamenlijke woning in Rotterdam was gevonden. Een paar weken later kon hij door een DNA-hit ook worden gelinkt aan het onderzoek naar de dood van Els Borst in februari volgend jaar.
Op dit moment wordt Van U. geobserveerd in het Pieter Baan Centrum in Utrecht. De politie noemde hem eerder al verward. Ook in het onderzoek naar de dood van Borst had de politie laten weten dat er specifiek werd uitgekeken naar een verwarde man die in de week voor haar dood 's ochtends vroeg bij Borst heeft aangebeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.