Amersfoort stopt niet met bed-bad-broodregeling

UTRECHT/AMERSFOORT - Amersfoort gaat voorlopig gewoon door met de bed-bad-broodregeling voor illegalen. Dat zegt wethouder Houwing van D66. Donderdag bereikte het kabinet een akkoord over de opvang van afgewezen asielzoekers en werd een val van het kabinet voorkomen.
De nieuwe regeling houdt in dat alleen de 5 grote steden in Nederland nog noodopvang mogen aanbieden. Het gaat om Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Utrecht. Amersfoort zit daar niet bij en dat is volgens de gemeente niet acceptabel.
"Ik loop niet vooruit op afspraken die nog gemaakt moeten worden. Wij blijven de bed-bad-broodregeling bieden en op het moment dat de afspraken concreet zijn, dan gaan we ons bezinnen. Vanuit humanitaire gronden vind ik dat je altijd in dit land mensen die uitgeprocedeerd zijn en op straat staan, voorzieningen moet bieden", aldus wethouder Houwing.
Doorgaan met de opvang van illegalen is niet straffeloos. Gemeenten die het toch blijven doen, dreigen te worden gekort op hun budget voor integratie van nieuwkomers, zegt het kabinet.

Reacties uit de regio over de bed-bad-broodregeling

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.