Winkelier introduceert 'Wereldboekendag' in Soest

SOEST - Ondernemer Trees Nelissen van boekhandel Van de Ven in Soest pleit voor een speciale boekendag in Nederland. Naar Spaans voorbeeld vierde ze donderdag in haar eigen winkel al de zogenoemde 'wereldboekendag'.
Nelissen werkte enige tijd in Barcelona. Daar wordt jaarlijks op 23 april wereldboekendag gevierd. Klanten worden dan in het zonnetje gezet om ze zo te bedanken voor hun trouwe komst naar de boekhandel.
Volgens Nelissen is het belangrijk om dankbaarheid te tonen. "Zonder die klanten kunnen wij de winkel niet openhouden." Daarom nam ze het initiatief mee naar winkelcentrum Soest-Zuid, waar iedere bezoeker werd verrast met een roos en een stukje gebak.
De meeste klanten reageerden enthousiast op de spontane traktatie. "Het is belangrijk dat mensen blijven lezen", zegt een vaste koper. "Voor de ontwikkeling van de mensen enzo."
Nelissen hoopt intussen dat andere boekhandelaars haar voorbeeld volgen en dat wereldboekendag over een paar jaar bij het Nederlandse publiek bekend is. In totaal geeft de boekenfanaat 250 rozen weg. De klanten mogen zelf kiezen of ze een witte of een rode roos mee naar huis nemen.

Wereldboekendag in Soest

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.