Aanpak geluidslek TivoliVredenburg begint vrijdag

UTRECHT - Rubberen veren in vier betonnen kolommen in de popzaal van muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht moeten het geluidslek vanuit die zaal verhelpen. De werkzaamheden om het lek te aan te pakken beginnen vrijdag. Dat heeft wethouder Victor Everhardt aan de gemeenteraad geschreven.
Naast de veren worden geluidsreducerende platen tegen het balkon van de popzaal aangebracht en komen er geluiddempende maatregelen aan de goederenlift, zegt de wethouder. De maatregelen zijn veel duurder dan gedacht en gaan zeker 600.000 euro kosten. Eerder werd er al gesproken over een miljoen euro.
Vorig jaar bleek kort na de opening van het peperdure muziekcentrum dat de popklanken doordreunen in de daarboven gelegen zaal voor kamermuziek. Eind juni moet de verbouwing klaar zijn. In juli moet uit geluidsmetingen blijken of de ingreep heeft geholpen.

PLATEN

Het is niet het enige probleem waarmee het 150 miljoen euro kostende gebouw kampt. In de Grote Zaal kwam dinsdagmiddag een van de plafondplaten van 3 à 4 vierkante meter naar beneden. Bij controle bleek dat er meerdere platen loszaten.
Waarom de platen naar beneden vielen en om hoeveel schade het gaat, wordt onderzocht door een onafhankelijke inspectie. Pas als er een nieuwe inspectie plaatsvindt, zullen er weer concerten plaatsvinden in de Grote Zaal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.