Utrechtse vastgoedhandelaar Evert Kroon in cel

UTRECHT - Voormalig autohandelaar en vastgoedondernemer Evert Kroon is in de cel gezet door justitie. Dat heeft curator Robert de Lauwere tegen het AD gezegd. Kroon zou niet goed meewerken met de afwikkeling van zijn faillissement en de vrees bestond dat hij naar het buitenland zou vertrekken.
De voormalige miljonair uit Bosch en Duin, die volgens de krant tegenwoordig in Laren woont, werd begin dit jaar failliet verklaard na een jarenlange strijd met de Belastingdienst. Hij werd drie jaar geleden tot anderhalf jaar cel veroordeeld wegens belastingfraude. Kroon werd in Arnhem aangehouden tijdens het hoger beroep dat hij tegen dat vonnis had aangetekend.
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de vastgoedman van fraude met facturen bij zowel de bouw als de verbouwing van privépanden en gesjoemel met belastingaangiften in 2006 en 2007.
In de zaak werden ook drie aannemers en een binnenhuisarchitect aangeklaagd, maar die hebben geschikt met de belastingdienst. Ook werd een medewerker van Kroon aangeklaagd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.