RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechter krijgt drie jaar cel voor doodschudden dochtertje

UTRECHT -

Een 25-jarige Utrechter is vrijdag veroordeeld tot drie jaar cel voor het doodschudden van zijn dochtertje. Het meisje van net een maand oud belandde in oktober 2013 in het ziekenhuis met bloedingen in haar hersenen en botbreukjes. Ze overleed vijf dagen later.

De Utrechter werd verdacht, maar ook weer op voorhand vrijgelaten toen bleek dat de baby een genetische afwijking had waardoor hersenbloedingen kunnen optreden. Volgens een pathologe van het Nederlands Forensisch Instituut is dat echter niet de oorzaak van de aangetroffen hersenbloeding bij het meisje. Bovendien had ze ook ribbreuken en een gebroken beentje.


HUILEN

Het OM denkt dat de vader het huilen van zijn pasgeboren dochter niet meer aankon. De moeder was eigenlijk bang om het kindje aan hem toe te vertrouwen. Na een gebroken nacht ging ze op 17 oktober 2013 terug naar bed en nam de Utrechter toch de zorg over.

Het kindje werd daarna bleek en stijf. Ook ademde en huilde het vreemd, kreeg het een bobbel op haar fontanel en een wegtrekkend en een zakkend oog. Het meisje overleed op 22 oktober toen verdere behandeling zinloos werd geacht.


GELEGENHEID

De Utrechter ontkende steeds dat hij zijn dochter heeft geschud of tegen haar hoofdje heeft gestompt, maar volgens de rechtbank was hij als enige in de gelegenheid om het meisje zo toe te takelen. Naast de celstraf van drie jaar moet hij ook een eerder opgelegde voorwaardelijke straf van acht maanden uitzitten. Het Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van vijf jaar geŽist.

De veroordeelde man en de moeder hebben inmiddels een nieuwe baby. Die woont bij opa en oma.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -