Bart van U. wil andere psychiater

ROTTERDAM/BILTHOVEN - Bart van U., die verdacht wordt van de moord op oud-minister Els Borst uit Bilthoven en zijn eigen zus, wil een andere psychiater in het Pieter Baan Centrum waar hij wordt geobserveerd.
Volgens de 39-jarige verdachte botert het niet tussen hem en de huidige psychiater die de gesprekken met hem voert. Van U. werkt wel mee aan het onderzoek naar zijn psychische gesteldheid. Advocate Noëlle Pieterse liet dat vrijdag weten tijdens de zitting bij de rechtbank in Rotterdam.

AFWEZIG

Van U. zelf was niet aanwezig. Pieterse had hem eerder geadviseerd niet te komen. De advocate vroeg de rechtbank om meer informatie over de voorgeschiedenis van Van U. Ze wees erop dat hij zich verschillende keren had gemeld bij de politie om een gevangenisstraf uit te zitten die hij eerder van het gerechtshof in Den Haag had gekregen voor verboden wapenbezit. Maar in de gevangenis belandde hij niet.
De zaak werd vrijdag nog niet inhoudelijk behandeld. Het was een zogeheten pro-formazitting die alleen gaat over de moord op zijn zus Lois. Van U. stak haar volgens het OM een groot aantal keer, nadat
ze was thuisgekomen van het boodschappen doen. Ze werd gevonden door een vriendin die door de brievenbus naar binnen keek.

VERVOLGING

Het Openbaar Ministerie heeft officieel nog niet besloten om over te gaan tot vervolging. Als Bart van U. daadwerkelijk wordt aangeklaagd, voegt de rechtbank de twee zaken samen en gaat het proces verder in Rotterdam.
Van U. werd in januari aangehouden, nadat zijn zus dood in hun gezamenlijke woning aan de Oudedijk in Rotterdam was gevonden. Enige weken hierna kon hij dankzij een DNA-hit ook worden gelinkt als
verdachte in het onderzoek naar de dood van Els Borst.

Pro-formazitting Bart van U. in rechtbank Rotterdam

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.