Koningsspelen barsten los in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Ruim vierhonderd scholen in de provincie Utrecht doen vandaag mee aan de Koningspelen. Voorafgaand aan de sportdag werd er op veel scholen al vroeg een ontbijtje genuttigd.
Dit jaar is de derde keer dat de Koningsspelen georganiseerd worden. Voor de Willem Alexander-School in Nieuwegein begint de sportdag dan ook al een traditie te worden.
"Het is altijd hartstikke gezellig, iedereen komt in het oranje of rood-wit-blauw naar school", vertelt een van de leraressen. "Er wordt altijd aandacht besteed aan het koningshuis in de week ervoor en we doen altijd gezellige spelletjes met z'n allen."

LEIDEN

De landelijke aftrap van de sportdag werd vrijdagochtend verricht door koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Leiden. Het koningspaar blies daar op oranje fluitjes, waarna er een optreden was van het Kinderen voor Kinderen-koor.
Koning Willem-Alexander noemde het "prachtig dat zo veel kinderen en zo veel scholen meedoen, want het is belangrijk dat kinderen bewegen. Als dat in een traditie past, dan ben ik daar een groot voorstander van."
Landelijk doen er dit jaar 1,2 miljoen kinderen mee aan de Koningsspelen.

Koningsspelen op de Willem-Alexander-school in Nieuwegein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.