Lagere straf voor koevoetmoord Maarn

MAARN - De man uit Maarn die in 2012 zijn echtgenote met een koevoet om het leven heeft gebracht, is veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Dat heeft de rechtbank vrijdag bepaald in hoger beroep.
Marinus A. werd in januari 2013 veroordeeld tot 15 jaar cel, maar het Hof sprak hem vrij van moord en veroordeelde hem voor doodslag. Daar staat een lagere straf op. Volgens het Hof is niet te bewijzen dat de man zijn vrouw met voorbedachte rade heeft omgebracht.
Het slachtoffer (46) wilde van A. scheiden. In juni 2012 vond de politie haar dood in bed, nadat de man, een vijftiger, zelf het alarmnummer had gebeld. De vrouw was meerdere keren met een koevoet op haar hoofd geslagen.
Tijdens het eerste proces had de patholoog-anatoom gezegd dat de vrouw een paar uur na de slagen was overleden doordat ze was gewurgd.

OPWELLING

In hoger beroep kwam de arts daarvan terug. Waarschijnlijk zijn de klappen met de koevoet fataal geweest. Dat maakt het waarschijnlijker dat de man in een opwelling heeft gehandeld, en daarom is er nu geen sprake van moord, maar van doodslag.
Volgens de rechtbank heeft de man geen hulp voor zijn zwaargewonde en stervende vrouw gehaald, "een ernstig gebrek aan respect voor het leven van een medemens. Hij heeft niet alleen het slachtoffer het leven ontnomen maar ook aan hun kinderen hun moeder."

GESCHOKT

De zoon van de man zei in U Vandaag dat zijn maag omdraaide toen hij het vonnis van het hof hoorde. Hij had een straf van minimaal 12 jaar verwacht.
De zoon zei dat het beter was voor de familie, maar ook voor zijn vader, als hij levenslang zou hebben gekregen. "Ik weet niet waar mijn vader als hij vrijkomt nog naartoe zou moeten gaan."

Gesprek met de zoon van de man die zijn vrouw om het leven bracht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.