"Voortvluchtigen Bilthoven vuurwapengevaarlijk"

MAARTENSDIJK - De twee mannen die donderdagavond met hoge snelheid uit Maartensdijk vluchtten voor de politie, zijn mogelijk vuurwapengevaarlijk. Dat zegt de politie. De mannen zijn ondanks een grote zoekactie donderdagavond nog voortvluchtig.
De verdachten reden tijdens hun vlucht in Groenekan twee fietsers aan en botsten tegen een auto. Een fietser moest met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. Met de slachtoffers gaat het naar omstandigheden goed, meldt de politie.
In Bilthoven raakte de politie het spoor van de mannen kwijt. De auto met Belgisch kenteken waarni de twee reden, werd in de buurt van het Leijense Bos teruggevonden. Omdat de mannen mogelijk een wapen bij zich zouden hebben, werden naast honden en een politiehelikopter ook leden van een arrestatieteam ingezet.
Ondanks de urenlange zoektocht van de zwaarbewapende politiemensen in het bosgebied bij Bilthoven, zijn de twee verdachten ontkomen. De recherche zoekt nu naar sporen in de auto om de twee te kunnen achterhalen.
Een woordvoerster van de politie kon niet zeggen of waarom de mannen als vuurwapengevaarlijk te boek staan. Er is in ieder geval niet geschoten tijdens de achtervolging, zegt de woordvoerster.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.