Tv-programma RamBam fopt Utrecht bij lintjesregen

UTRECHT - Tijdens de traditionele lintjesregen in Utrecht heeft programmamaker Jelte Sondij van RamBam een onderscheiding in ontvangst genomen terwijl hij daar geen recht op had. Sondij had een plakbaard op en kreeg een lintje dat voor iemand anders bedoeld was.
De gemeente kreeg vermoedens toen een van de gedecoreerden direct na de uitreiking vertrok en ook niet op de foto ging, aldus een woordvoerster van de gemeente. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Voor wie het lintje eigenlijk is bedoeld, wilde de gemeente niet zeggen.
Sondij zegt tegen NOSop3 dat hij het lintje had aangevraagd voor en willekeurige Utrechter. Met een paar verzonnen goede daden kreeg de Utrechter het lintje. Hij durfde die echter niet op te halen, waarna Sondij met een plakbaard op het lintje in ontvangst nam.
"Ik ben heel erg verbaasd dat dit zomaar kan", zegt Sondij tegen NOSop3. "Je zuigt wat projecten uit je duim en je krijgt een koninklijke onderscheiding ", aldus Sondij. Blijkbaar kun je de grootst mogelijke onzin insturen. Het is allemaal niet gecheckt, terwijl het met wat googelen te achterhalen was geweest."
De gemeente Utrecht gaat uitzoeken hoe RamBam het lintje heeft kunnen krijgen. Brugemeester Van Zanen zegt dat een lintje belangrijk is voor de ontvanger. "Het zou jammer zijn als zo'n bijzonder moment door een onjuiste uitreiking zou worden ontsierd."
Dat vindt Sondij ook en hij zal het lintje daarom teruggeven. "Als iemand hem niet verdiend heeft, ben ik het."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.